POGOSTA VPRAŠANJA

ZA NASTOPAJOČE

> Kaj se zgodi po oddaji spletne prijave za nastop/delavnico na festivalu?

Po oddaji spletne prijavnice dobite potrditveni e-mail na vaš naslov, ki ste ga navedli v prijavnici. Če se to ne zgodi, preverite predal z neželeno pošto (spam). Če tudi tam ne najdete potrditvenega e-maila, nas kontaktirajte (info@igrajsezmano.si) in preverili bomo vašo prijavo.

> Kdaj in kje nastopajoči dobijo program nastopov?

Prijavljeni nastopajoči boste pred festivalom preko e-maila dobili program – vrstni red nastopov po zaključenih prijavah. Program za vsak dan posebej bodo objavljeni tudi na naši spletni strani. Natančnejše informacije o uri vašega nastopa boste prejeli ob registraciji na INFO točki na dan nastopa.

> Ali nastopi potekajo po predvidenem časovnem planu ali prihaja do večjih sprememb?

Da, nastopi potekajo po časovnem planu, vendar občasno prihaja do sprememb – ponavadi zaradi zamujanja nastopajočih, odpovedi nastopov ali drugih nepredvidljivih situacij. V tem primeru se zgodijo manjši zamiki oz. menjave nastopov, o čemer vas seveda vnaprej obvestimo.

> Kaj lahko storim, če ugotovim, da se festivala s svojo skupino zaradi določenega razloga ne bom mogel udeležiti?

Če se vam zgodi kakšna nepredvidljiva situacija in boste morali odpovedati svojo udeležbo na festivalu, vas prosimo, da nam to v najkrajšem možnem času sporočite po telefonu ali e-mailu (festival@igrajsezmano.si). S tem nam olajšate organizacijo in poskrbite za nemoteno izvedbo programa.

> Ali bodo na voljo instrumenti za izposojo? Kateri?

Če bi za vaš nastop potrebovali kakšen instrument, nam lahko pišete na festival@igrajsezmano.si in se posvetujete z nami – skupaj lahko skupaj najdemo ustrezno rešitev.

> Kako je poskrbljeno za predvajanje lastne glasbene podlage?

Glasbo, ki jo potrebujete za nastop, prinesite s seboj na označenem USB ključku ali CD-ju. Ob registraciji na info točki ga predate koordinatorici, ki bo poskrbela, da ga bo dobil ozvočevalec.

> Kakšno bo ozvočenje na odru?

Oder bo dobro ozvočen, tako s stoječimi kot z naglavnimi mikrofoni, vendar ne moremo zagotoviti, da bo ozvočen vsak učenec – odvisno je od potreb po mikrofonih na obeh odrih hkrati.

> Ali bodo na voljo za izposojo tudi naglavni mikrofoni?

Nekaj naglavnih mikrofonov bo na voljo, vendar si morate njihovo izposojo zagotoviti vnaprej. Če števila potrebnih mikrofonov niste vnesli že v prijavnico, nam pišite po elektronski pošti (festival@igrajsezmano.si).

> Ali je za potrebe nastopa možna izposoja miz, klopi, stolov?

Da, izposoja miz, klopi in stolov je možna, vendar nam morate vnaprej najaviti število. Če tega niste zapisali že v prijavnici, nam prosim pišite po elektronski pošti (festival@igrajsezmano.si).

ZA DELAVNIČARJE

> Kam lahko delavničarji najbližje Kongresnemu trgu pripeljejo svojo opremo/pripomočke za delavnice?

Najbližje prizorišču, kamor lahko dostopate z avtomobilom, je avtobusna postaja LPP nasproti Uršulinske cerkve, torej na zgornjem delu Kongresnega trga. Za dostavo večjih, težjih pripomočkov pa nas dodatno kontaktirajte preko maila info@igrajsezmano.si.

> Z delavnico na festivalu sodelujemo več dni zapored – ali lahko delavniške pripomočke kje pustimo, da bodo na varnem do naslednjega dne?

Seveda. Če ste prijavljeni za več dni, je priporočljivo, da pripomočke pustite v varovanem skladišču za Aničinim ali Janezovim odrom. Pripomočke ustrezno označite in jih predajte dežurnemu članu tehnične ekipe ob skladišču, ko zaključite z delavnico.

> Ali lahko delavničarji prinesejo s seboj kakšne svoje izdelke in jih prodajajo udeležencem?

Ne. Naša filozofija je, da so vse aktivnosti in storitve na festivalu brezplačne in dostopne vsem udeležencem, zato tudi ne izvajamo nobene tržne dejavnosti.

ZA OBISKOVALCE / SPLOŠNO

> Kako je s parkiranjem za obiskovalce festivala?

Parkiranje omogočamo obiskovalcem, ki so gibalno ovirane. Za te potrebe imamo rezerviranih nekaj parkirnih mest na parkirišču NUK 2. Če ste v prijavnici označili , da potrebujete parkirno mesto, to povejte pri registraciji na info točki in prejeli boste kartonček za označbo vašega vozila. Ob izhodu ga pokažete na blagajni oz. varnostniku in parkiranje bo za vaš brezplačno. Ostale obiskovalce prosimo, da se sami organizirajo glede parkiranja v bližini prizorišča.

> Kako je poskrbljeno za sanitarije? Ali so na voljo tudi WC-ji za gibalno ovirane?

Udeleženci festivala lahko brezplačno uporabljate javne sanitarije pod Kongresnim trgom v parkirni hiši. Tam so na voljo tudi WC-ji za gibalno ovirane, ki so dostopni z dvigalom.

> Ali mentorji prejmejo potrdilo o udeležbi na festivalu? Kaj pa ostali udeleženci?

Da, mentorji prejmete potrdilo o udeležbi na festivalu, ki ga prevzamete na info točki. Šole, vrtci, zavodi, organizacije, društva in ostali pa prejmejo zahvale za sodelovanje na festivalu (z nastopom ali delavnico).

> Ali lahko udeleženci prejmejo opravičila zaradi udeležbe na festivalu?

Da, če potrebujete opravičila za učence ali dijake, to napišite v prijavnico ali nam pišite po elektronski pošti (festival@igrajsezmano.si). Opravičila boste nato prevzeli na info točki.

> Kaj se zgodi v primeru dežja? Ali se nastopi in delavnice odpovejo?

V primeru dežja festival izvajamo v največji možni meri. Program nastopov poteka brez sprememb, saj ima oder streho, izvedbo delavnic pa prilagodimo glede na razmere – nekatere žal tudi odpovemo, saj njihova izvedba ni možna oz. bi lahko bila ogrožena varnost udeležencev.

> Ali je za sodelovanje na festivalu treba plačati kotizacijo ali vstopnino?

Ne, sodelovanje na festivalu je brezplačno za vse udeležence in ostale obiskovalce.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status