Bodi športnik

Bodi športnik ‘Igraj se z mano’ je mednarodni športno-družabni dogodek. Beseda mednarodni pomeni, da se ga udeležijo ljudje iz različnih držav.

Organizirata ga Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije.

Poteka vsako leto konec septembra.

Na tem dogodku se družijo osebe s posebnimi potrebami in tudi osebe brez posebnih potreb.

Potekajo turnirji v različnih športih. Vsako leto imamo turnir v nogometu, košarki, odbojki in balinanju.

Na našem tekmovanju ni pomembno, kdo zmaga. Pomembno je, da se vsi družimo, se gibamo in spoštujemo drug drugega.

Vsako leto podelimo prehodni pokal. Prehodni pokal dobi zmagovalna ekipa, ki spoštuje “fair play”. Kaj je fair play? To je pravična igra, prijateljski odnos do tekmecev in spoštljivo prenašanje poraza.

Na dogodku Bodi športnik potekajo tudi različne športne delavnice – na primer judo, namizni tenis, poligoni, štafetne igre, delavnice z invalidskimi vozički in podobno.

Na ta dogodek pridejo tudi gostje iz tujine.

Vsako leto je na dogodku Bodi športnik več kot 1000 aktivnih športnikov iz vrtcev, osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenim programom, zavodov, društev, srednjih šol in študentov. Na dogodek pridejo tudi športna društva iz Ljubljane. Pomagajo nam otroke navdušiti nad športom.

Letos je dogodek Bodi športnik potekal v petek, 2. oktobra, od 9:00 do 12:00. 

Odvijal se je v Športnem centru Triglav (Jama Bežigrad). 

Letos je bil dogodek malo drugačen. Zaradi epidemije covid-19 nismo imeli turnirjev, tako kot jih imamo vsako leto. Je bilo pa zato veliko različnih športnih delavnic.

Vabljeni k ogledu fotogalerije z dogodka!

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status